Πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη

Πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη 

 
 
Υλικά για 18 μερίδες:
 
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα ενός λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλο
 
 

Εκτέλεση
 
 Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό
 πορτοκαλιού,το μπέικιν πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, τη κανέλα και το γαρύφαλλο
 και στο τέλος το αλεύρι.
 Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας, προκειμένου να γίνει ομοιογενές χυλός.
 Ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο ή ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180° C
 για 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το φούρνο), μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι
 που θα βυθίσουμε στο κέντρο της.
 
 
 
Πηγή: http://eisaigynaika.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αριθμολογία και τεστ συμβατότητας: Ταιριάζετε;

Χειροποίητα σαπούνια!

Κόσμημα & τεχνική μακραμέ!