Τυρόπιτα ηπειρώτικη χωρίς φύλλο.
Υλικά
* 500 γρ. φέτα ή γιδοτύρι ΗΠΕΙΡΟΣ τριμμένο με τα δάχτυλα
* 120 γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ λιωμένο
* 1 κιλό αλεύρι
* 500 ml γάλα
* 120 γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ λιωμένο
* 1 κιλό αλεύρι
* 500 ml γάλα
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κρατάτε μια χούφτα αλεύρι στην άκρη και μια καλή κουταλιά βούτυρο.
2.Ανακατεύετε με σύρμα μέσα σε μία λεκανίτσα το υπόλοιπο αλεύρι με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
3.Προσθέτετε τη φέτα ή το Γιδοτύρι και ανακατεύετε με σπάτουλα ή μεγάλο κουτάλι.
4.Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί με τα υλικά που κρατήσατε και ύστερα απλώνετε το χυλό που φτιάξατε. Η πίτα δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα 2 εκατοστά. Ψήνετε την πίτα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
Πηγή: http://www.icookgreek.com
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου