Ανοιξιάτικο γλυκό με ζελέ, κρέμα και φράουλες!

 

Υλικά (για 10 μερίδες)

-2 φακελάκια ζελέ με άρωμα φράουλας ΕΛΟΜΑΣ
-1 κιλό φράουλες
-30 σαβαγιάρ
-500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-1 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού με φράουλες KALAMATA PAPADIMITRIOY
-5 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για την κρέμα βανίλιας:

-1 λίτρο γάλα
-4 αυγά
-4 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
-200 γρ. ζάχαρη
-1 βανίλια σκόνη

 Εκτέλεση

Διαλύστε το περιεχόμενο των φακέλων με το ζελέ σε 500 ml βραστό νερό Ανακατέψτε για να διαλυθεί και προσθέστε 500 ml κρύο νερό. Βάλτε σε ένα μπολ 500 γρ. φράουλες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια, αδειάστε το ζελέ. Αφήστε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να πήξει το ζελέ.
Κόψτε τις υπόλοιπες φράουλες σε μικρότερα κομμάτια και μαρινάρετε τες για 1 ώρα με την κρέμα βαλσαμικού και την ζάχαρη.

Ετοιμάστε την κρέμα: 
Βάλτε το γάλα στη κατσαρόλα και αφήστε το να ζεσταθεί.
Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη και το κορνφλάουρ και ρίξτε στο μείγμα λίγο ζεστό γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθούν τα υλικά. 

Ρίξτε όλο το γάλα, ανακατέψτε και βάλτε το μείγμα στην κατσαρόλα.

Ρίξτε τη βανίλια και αφήστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πήξει. 

Κατεβάστε από την φωτιά, ανακατέψτε και αφήστε την να κρυώσει.

Στρώστε μία σειρά σαβαγιάρ επάνω από τα ζελέ, απλώστε την μισή κρέμα βανίλιας, βάλτε μετά τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και σκεπάστε με την υπόλοιπη κρέμα. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Απλώστε την επάνω από την κρέμα και γαρνίρετε με τις μαριναρισμένες φράουλες.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αριθμολογία και τεστ συμβατότητας: Ταιριάζετε;

Χειροποίητα σαπούνια!

Κόσμημα & τεχνική μακραμέ!