ΥΛΙΚΑ
ΓΕΜΙΣΗ:
- Μισό κοτόπουλο
- 3 λουκάνικα γαλοπούλας
- 1 κρεμμύδι ξερό ψηλοκομμένο
- Άνηθο ψηλοκομμένο
- Κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη & ελαιόλαδο
- 250γρ διάφορα τυριά
ΦΥΛΛΟ:
- 1 γιαούρτι 2% λιπαρά
- 200γρ βιτάμ
- Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2κιλό περίπου.
- Σουσάμι
- 1 αυγό χτυπημένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αρχικά ψήνουμε το κοτόπουλο στο φούρνο. Όταν είναι έτοιμο του αφαιρούμε τις πέτσες και τα κόκκαλα και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. Σε περίπτωση που θέλουμε να αποφύγουμε την διαδικασία καθαρίσματος από τα κόκκαλα μπορούμε να πάρουμε φιλέτο κοτόπουλο, το οποίο να μην είναι μόνο στήθος αλλά και μπούτι για να μην βγει στεγνή η γέμισή μας.
- Στη συνέχεια πέρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο μέχρι να σκεπάσουμε την επιφάνεια του και αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο κ σοτάρουμε. Μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε και τα λουκάνικα γαλοπούλας, αφού πρώτα τα έχουμε κόψει σε κομμάτια. Αφήνουμε για 10λεπτά.
- Αφού περάσουν τα 10λεπτά, ρίχνουμε στο τηγάνι κ το κοτόπουλο και ανακατεύουμε να μην κολλησει. Μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, ανακατεύουμε καλά κ αφήνουμε να βράζει για 5-10'. Όταν τραβήξει το πολύ ζουμί κατεβάζουμε απ' την φωτιά. Προσέχουμε να μην έχει τραβήξει τελείως τα υγρά της η γέμιση.
- Έπειτα σε ένα μπολ ρίχνουμε τη γέμιση και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει ρίχνουμε στο μπόλ και τα διάφορα τυριά και ανακατεύουμε. Η γέμιση είναι έτοιμη!
- Πέρνουμε ένα άλλο μπολ μέσα στο οποίο βάζουμε το γιαούρτι με το βιτάμ. Τα ανακατεύουμε πολύ καλα με ένα πιρούνι. Αφού γίνει ένα ομοιογενές μίγμα ρίχνουμε σταδιακά το αλέυρι, όσο πάρει, και πλάθουμε μέχρι να μην κολάει η ζύμη στα χέρια μας. Όταν τελειώσουμε χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη. Ανοίγουμε το ένα φύλλο και το βάζουμε στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού αντικολλητικού, με προσοχή να μην μας χαλάσει η ζύμη διότι είναι πολύ μαλακή. Ρίχουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Μετά ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο και σκεπάζουμε από πάνω.
- Τέλος χαράζουμε την πίτα σε ρόμβους, αλείφουμε με το αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Όταν ροδίσει η πίτα μας, είναι έτοιμη!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
by Daphnie
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου